Bimini Blue (Bimini 2)

10 oktober 2014

Mijn reis voelt als een uitdaging vanaf het moment dat ik inscheep op Indigo. Indigo, een boot zo mooi als zijn naam. Ik geef letterlijk het roer uit handen. De kapitein, een kleurrijk, excentriek man, en de natuur bepalen het verloop van mijn dagen. Ik kan enkel meedeinen op het ritme van de zee. Er rest me niets anders dat de controle los te laten en me over te geven aan natuurkrachten die sterker zijn dan ik. De ene nacht is rustig en kalm, de ander stormachtig. De brandende zon wordt afgewisseld door tropische regenbuien. En de overgang van regen naar zon brengt prachtige regenbogen. De zonsopkomsten en ondergangen zijn onbeschrijflijk mooi. Hier op de boot leven we met de stroming en laten we ons leven plannen door de getijden. We volgen de zon en de dolfijnen. Sommige momenten zijn magisch.

Het meest magische is de kleur blauw. Bimini blue is een kleur die nergens anders voor komt en die in één dag varieert van licht turkooise tot diep kobalt. Vooral in het ochtendlicht is het maar moeilijk te geloven dat deze kleurschakeringen echt bestaan. Ik zit alleen aan dek om naar de zonsopkomst te kijken. De boot ligt voor anker in een baai die zo mooi is dat ik mijn ogen niet kon geloven. Crew en gasten slapen nog na een intense dolfijnendag. Zelfs de zon lijkt nog half in slaap. Indigo deint zachtjes heen en weer en een lichte bries waait door mijn haren. De zee is zo onvoorstelbaar blauw dat dit pure magie moet zijn.

Dromenstof

Later ervaar ik datzelfde gevoel als ik snorkelend de Atlantis Wall verken. Deze grote stenen weg ligt in kristalhelder water en zou een overblijfsel zijn van het verzonken Atlantis. Er hangt een serene, oude energie en de plek prikkelt mijn nieuwsgierigheid. Later die dag snorkel ik in de Gulfstream. De zee heeft hier een totaal andere kleur blauw. Freediven in de Gulfstream is geweldig: ik duik steeds dieper en dieper een wonderlijke blauwe wereld in. Nooit zag ik zeesterren die zo prachtig zijn en zo groot. Ik ontmoet er haaien die me geïnteresseerd aanstaren. Die avond zit ik alleen aan dek en kijk hoe de zon ondergaat. Een prachtige volle maan verschijn en dromenstof dwarrelt op mij neer.