sunnyjansen.nl

auteur | historicus | reisblogger

 

Ik werk als als onderzoeker, conceptontwikkelaar en tentoonstellingsmaker voor musea. Jarenlang was ik conservator in prachtige kastelen zoals Slot Loevestein, Kasteel Heeswijk en Huis Amerongen.

Naast mijn werk voor musea schrijf ik boeken, voor kinderen fictie en non-fictie, voor volwassenen non-fictie. Mijn meest recente boek 'De vrouw die Friesland redde' kreeg veel media-aandacht en lovende recensies. Ook heb ik een succesvol, Engelstalig reisblog: www.sunnyexplores.com.

Als ZZP-er ontwikkelde ik samen met anderen het concept voor het nieuw op te richten Waterlinie Museum en ik maakte er een tijdelijke tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog. Recent verzorgde ik het onderzoek, concept en de content voor de herinrichting van Museum Nieuwpoort.

Ik hou van onderzoeken en mysteries ontrafelen.
Van anderen laten ontdekken, verwonderen en genieten.
En jong en oud te inspireren tot een leven lang ontdekken en leren.
Het gaat om de kunst tot de verbeelding te spreken, idee├źn tot leven te brengen en inspirerende concepten die raken.

Als ZZP-er ben ik beschikbaar voor opdrachten, zoals het maken van (museale) tentoonstellingen, het schrijven van boeken en teksten over reizen, natuur en avontuur. Ook neem ik incidenteel (wildlife) fotografieopdrachten aan.

Ik krijg veel vragen over mijn fotografie. Tijdens het duiken gebruik ik een simpele camera, de Nikon D 30 met een onderwaterhuis. Tijdens mijn reizen, outdooravonturen en wandelingen gaat mijn Canon D90 altijd mee.

 

*This website is best viewed in Google Chrome*