sunnyjansen.nl

auteur | historicus | reisblogger

Sunny

Ik werk als conservator bij Slot Loevestein. Ik draag de zorg voor de collectie, maar doe ook historisch onderzoek naar het kasteel en vroegere bewoners. Ik bedenk de concepten voor presentaties en tentoonstellingen en realiseer deze samen met mijn teams. Ik stuur het gidsenteam aan en ben verantwoordelijk voor de educatie. Als conservator ben ik het 'historisch geweten' van de organisatie.

Ik heb verschillende studies gedaan: geschiedenis,  journalistiek en Storytelling. Daarnaast heb ik opleidingen coaching, communicatie, PR en Marketing (NIMA A en NIMA B) afgerond.

Naast mijn werk voor Slot Loevestein schrijf ik boeken, voor kinderen fictie en non-fictie, voor volwassenen non-fictie. Voor Literair Nederland recenseer ik boeken. Ook heb ik een succesvol, Engelstalig reisblog: www.sunnyexplores.com

Ik vind het leuk ZZP-opdrachten te combineren met mijn werk op het kasteel. Zo ontwikkelde ik samen met anderen het concept voor het WaterlinieMuseum en maakte er een expositie over de Eerste Wereldoorlog. Maar eigenlijk ben ik een verhalenverteller. 

Ik zie overal een verhaal in. 
Een verhaal dat ergens overgaat, zo verbeeld dat het raakt. 
Ik hou van onderzoeken en mysteries ontrafelen. 
Van anderen laten ontdekken, verwonderen en genieten. 
En jong en oud te inspireren tot een leven lang ontdekken en leren. 
Het gaat om de kunst tot de verbeelding te spreken, ideeën tot leven te brengen en inspirerende concepten die raken. 

Als ZZP-er ben ik beschikbaar voor opdrachten, zoals het maken van (museale) tentoonstellingen, het schrijven van boeken en teksten en fotografieopdrachten.

*This website is best viewed in Google Chrome*