Dromen

21 juni 2015

Dromen hebben iets hardnekkigs.
Als ze zich eenmaal in je gedachten genesteld hebben, krijg je ze er niet meer weg. Dromen zijn ook magisch: heel langzaam nemen ze je gedachten over.

Nuchter gezien zijn dromen gedachten of gevoelens die je om wilt zetten naar de werkelijkheid. Maar tegelijkertijd zijn dromen vaag: ooit eens, zo ongeveer, maar ook: geen tijd, geen geld, geen idee hoe. 
Soms heb je van die momenten dat het leven zo simpel lijkt. Op een boot in Egypte, uitkijkend over een onvoorstelbare blauwe zee vertelde ik een Egyptenaar over één van mijn dromen. Lezen en schrijven kon hij niet, wijze vragen stellen wel. 
‘Waar wacht je op?’ 
Tja, waar wacht ik op? 
Wacht ik tot de werkelijkheid zich ineens plotsklaps op wonderbaarlijke wijze aanpast aan mijn droom? Verzin ik argumenten waarom dit niet de juiste tijd is? En wat maakt het uit dat er waarschijnlijk niemand op mijn nieuwe idee zit te wachten? Ik wil het toch vooral voor mezelf?

Reisblog

Zoals ik al eens eerder in een blog schreef: ‘Ik ben een dromer. Een dromer die stappen zet om haar dromen waar te maken. 'Ik heb niet voor niets een wensenlijstje. Hier regelmatig naar kijken en mezelf een doel stellen, zorgt er voor dat ik in actie kom. Je kunt je dromen niet waarmaken door te blijven dromen. Je maakt je dromen waar door te doen.

Dat deed ik bijvoorbeeld met mijn droom een kinderboek te schrijven. Ik begon te schrijven en stopte niet voor er een verhaal lag. Afgelopen jaar verscheen mijn 12e boek. In actie komen verandert een droom van iets vaags en ongrijpbaars naar een heus project. En een project is uitvoerbaar. Het bestaat uit stappen die je één voor één zet. Uit taken die je één voor één van je lijstje afstreept.

Vandaag heb ik de laatste taak van mijn takenlijstje afgevinkt. Dat betekent dat er weer een droom op het punt staat werkelijkheid te worden. Mijn gloednieuwe, Engelstalige reisblog is nu online: www.sunnyexplores.com!